Pomeranč – důvod k radosti

04.08.2021 | Byliny
Zpět do Blogu

Pomeranč je jeden z nejoblíbenější esenciálních olejů, hojně využívaný zvláště pak v zimě, kdy naše tělo volá po větším přísunu vitamínu C. Ale víte i o jeho ostatních úžasných schopnostech?

Dle odborných studií jednou z nich je, že esenciální olej pomeranče výrazně zlepšuje náladu a zmírňuje stres. Díky svým harmonizujícím a tonizačním účinkům podporuje pozitivní emoce. Jeho sladká vůně v difuzéru potěší napříč všemi generacemi a jako bonus Vám pomůže při návalech letargie. 

Vědci zjistili, že inhalací esenciálního oleje pomeranče se změnila aktivita v prefrontální kůře mozku, která je zodpovědná za rozhodování, vyjadřuje osobnost a sociální chování. Došli tedy k závěru, že inhalační účinky jsou nejen psychologické. 

 

Přikládám příběh našeho milého klienta:

 

Dobrý den, rád bych se s Vámi podělil o svou zkušenost. V mém životě nastalo období, kdy jsem měl utkvělou představu, že se se mnou něco děje a že jsem určitě vážně nemocný, má panika dorostla do takových rozměrů, že jsem si několikrát volal sanitku v domnění, že umírám. Doktoři ale nikdy nic nenašli a byla mi diagnostikována panická ataka. Přesto mé úzkosti neustávaly, ba naopak rostly do větších rozměrů, že jsem skoro nebyl schopen vykonávat svou práci, která je na komunikaci s lidmi a sebeprezentaci založená. Byly mi dokonce doporučeny léky na depresi. Když jsem v nemocnici čekal, až mne někdo dovyšetří po mém několikátém volání sanitky, zaslechl jsem rozhovor dvou saniťáků, kteří zrovna přivezli dalšího pacienta, kdy jeden druhému říkal, že po těchto prášcích na depresi se stejně dřív nebo později ty lidi o sebevraždu pokusí. Bylo vlastně štěstí, že jsem tenhle rozhovor zaslechl. Dost mě to vyděsilo. Představa, že musím brát prášky, abych vůbec zvládl jít mezi lidi a že léky, které mi byly předepsány, mi nepomohou, a dokonce by mě možná dohnaly do úplného extrému. V tu chvíli mi došlo, že budu muset s pravdou ven a zkusit se svěřit někomu blízkému, s čím se uvnitř potýkám. Kamarád mi přinesl esenciální olej pomeranče a říkal, ať pár kapek inhaluju, kdykoliv na mě přijde úzkost. Řekl jsem si, že prášky uložím do krabice a zkusím raději to, co mi přinesl. Byl jsem překvapen, jak mě to uklidnilo, kdykoliv jsem cítil náběh mých běsů, hned jsem si nakapal pomeranč a chvíli ho dýchal, díky tomu jsem našel cestu pro mne z téměř začarovaného kruhu, ze kterého jsem měl pocit, že se nikdy nedostanu. Pak jsem objevil ještě další esenciální oleje, prášky vyhodil a má zdánlivě neléčitelná porucha zmizela... Já už dnes vím, že jsem potřeboval najít jinou cestu.

Milan z Prahy

A jak pomáhají esenciální oleje Vám? Budeme rádi, pokud se s námi podělíte o Vaše zážitky či zkušenosti s esenciálními oleji.

pomeranc

Nenechte si ujít žádnou novinku!

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru